Kultura

tuzla

Dječiji hor Lege Artis priredio predivno veče u čast domovini

30/11/2022

Ovo je već drugi put da najmlađi članovi Lege Artis-a nastupaju povodom Dana državnosti BiH, gdje uz najljepše dječije pjesmice i koregorafije čestitaju domovini praznik

U Ateljeu Ismet Mujezinović održan je cjelovčernji koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla kao i polaznika Male škole klavire “Lege Artis” Tuzla, a u čast domovini.

Ovo je već drugi put da najmlađi članovi Lege Artis-a nastupaju povodom Dana državnosti BiH, gdje uz najljepše dječije pjesmice i koregorafije čestitaju domovini praznik.

U punoj dvorani Atelje Ismet Mujezinović publika je imala priliku uživati u najljepšim izvedbama popularnih dječjih pjesmica kao što su: Nek svud ljubav sja, Djeca su ukras svijeta, Domovina, Kad bi svi ljudi na svijetu i druge pjesmice. Kao horski solisti nastupili su Majra Kovčić i Lamija Šehović dugogodišnje članice Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla. Horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić uz asistenciju Ljiljanke Petrović i Andre Ilić.

Pored horske pjesme, publika je imala priliku da čuje po prvi puta i dvije polaznice Male škole klavira “Lege Artis” Tuzla Dinu Uzunić i Majru Kovčić koje su se predstavile sa po dvije kompozicije koje su spremile za ovaj koncert.

Ono što je poručeno sa koncerta jeste poziv roditeljima da upišu svoje dijete u Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla ili Malu školu klavira gdje se upis vrši svakog ponedjeljka i četvrtka od 17 do 19 sati kada su i probe/časovi pomenutih ansambala.

Koncert su zajednički organizovali Centar za kulturu Tuzla i MOC “Lege Artis” Tuzla

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.