Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Dječiji svijet za 5” u Domu mladih okupio brojne mališane

Djeciji svijet za 5

Manifestacija za predškolsku i školsku djecu ”Dječiji svijet za 5” održana je u Domu mladih u Sarajevu. Bilo je to prvo predstavljanje sekcija učenika osnovnih škola u Kantonu Sarajevo i sekcija djece iz vrtića JU Djeca Sarajeva.

U okviru događaja održana je i teen debata osnovnih škola o temi ”Kultura ponašanja” u kojoj su učestvovali učenici starijih razreda.

U debati je učestvovalo 11 učenika iz pet škola, a raspravljali su o temi da li u osnovne škole treba uvesti predmet ”Kultura ponašanja” i zašto.

U okviru događaja, djeca iz debatnih timova su prvi put pokazala šta ih je učilo nastavno osoblje te naglasili da je ovaj predmet potreban u redovnom planu i programu obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Stotinjak učenika svih razreda predstavili su se muzičkim tačkama, plesom, igrokazima i ritmičkim sekcijama, a oko dvije stotine mališana iz JU Djeca Sarajeva pokazali su umijeće u plesu, igri, pjevanju i glumi.

Učestvovala je i muzička radionica ”NOTE” koja edukuje djecu kroz muzičku naobrazbu.

Organizatori poručuju da su odrasli tu da pomognu najmlađima da realizuju svoje zamisli, ideje i želje, saopćili su iz ”Dječijeg svijeta”.