sff

Dodjela Počasnog Srca Sarajeva Isabelle Huppert u Narodnom pozorištu

Sink Or Swim Premiere – 71st Cannes Film Festival, France – 13 May 2018

Cijenjena je od publike i kritike zbog nezaboravnih uloga u filmovima “Pijanistica”, “Bijela roba”, “Ona”, “Greta” i mnogim drugima

Legendarnoj francuskoj glumici Isabelle Huppert večeras će u Narodnom pozorištu Sarajevo biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, u okviru programa 25. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Nagrada će joj biti dodijeljena nakon ceremonije prvog Crvenog tepiha koja će početi u 19.10 sati, saopćeno je iz Press službe SFF-a.

Isabelle Huppert legendarna je filmska i pozorišna glumica. Tokom karijere od pet desetljeća surađivala je sa slavnim rediteljima poput Michaela Hanekea, Claudea Chabrola, Jean-Luca Godarda, Otta Premingera, Bertranda Taverniera, Bertranda Bliera, Claire Denis, Michaela Cimina i Paula Verhoevena.

Cijenjena je od publike i kritike zbog nezaboravnih uloga u filmovima “Pijanistica”, “Bijela roba”, “Ona”, “Greta” i mnogim drugima.

Huppert je dobitnica brojnih prestižnih nagrada te nositeljica francuskog Državnog ordena za zasluge reda Legije časti i Ordena reda viteza umjetnosti i književnosti. Predsjedavala je žirijem 62. Filmskog festivala u Cannesu.