Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Takmičilo se 13 filmova

Dodjelom nagrada „Stablo ljubavi“ zatvoren 12. filmski festival u Mostaru

mff

Nagrade osvojili Frano Mašković, Irena Kovačevič , Srđan – Žika Todorović, Nadia Cvitanović i Marko Vasiljević

Dodjelom nagrada „Stablo ljubavi“ najboljim glumcima u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” svečano je zatvoren 12. Mostar film festival – Festival filmske glume, tokom kojeg se za nagradu kroz sedam dana takmičilo 13 filmova iz čitave regije, javlja Anadolu Agency (AA).

Žiri je ove godine napravio iznimku i na početku same svečanosti za doprinos filmskoj kinematografiji posthumno dodijelio nagradu Nebojši Glogovcu.

Jednoglasnom odlukom žirija nagradu “Stablo ljubavi” za najbolju mušku ulogu osvojio je Frano Mašković za ulogu u filmu “Osmi povjerenik”, koji se javio putem videolinka i zahvalio za priznaje koje mu je, kako je kazao, od iznimnog značaja.

“Žao mi je da ne mogu biti u Mostaru i primiti nagradu za meni iznimno važnu i dragu ulogu“, kazao je dobitnik nagrade.

Najboljom glumicom proglašena je Irena Kovačevič za ulogu u filmu „Družinice“.

“Hvala vam puno”, kazala je kratko dobitnica nagrade, pobjedonosno podignuvši statuu “Stablo ljubavi“.

Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Srđanu – Žiki Todorović za glumu u filmu „Južni vetar“, a za žensku sporednu ulogu nagrađena je Nadia Cvitanović za glumu u filmu „Osmi povjerenik“.

Oboje su putem videolinka izrazili nadu kako će u narednim godinama sudjelovati na filmskoj manifestaciji u gradu na Neretvi.

Najboljim debitantom proglašen je Marko Vasiljević za ulogu u filmu „Zaspanka za vojnika“.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 12. MOFF-a donio je stručni žiri kojeg su činili Miro Barnjak, filmski, kazališni i televizijski glumac i producent nagrađivanog filma „Živi i mrtvi“, Jelena Jovanova, prva glumica naših prostora koja se pojavila u hollywoodskoj produkciji, i Branka Bešević Gajić, srpska režiserka, scenaristkinja i producentica.

U natjecateljskom dijelu prikazani su filmovi „Sam samcat“ (Hrvatska, Nizozemska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora), „Comic sans“ (Hrvatska), „Za ona dobra stara vremena“ (Hrvatska), „Južni vetar“ (Srbija), „Zaspanka za vojnike“ (Srbija), „Agape“ (Hrvatska), „Meso“ (Bosna i Hercegovina, Srbija), „Osmi povjerenik“(Hrvatska), „Operacija zajebancija“ (Bugarska), „Duran“ (Bosna i Hercegovina), „Tajni sastojak“ (Makedonija), „Družinica“ (Slovenija) i „Mate i Jure“ (Bosna i Hercegovina).

Uz natjecateljski program, na MOFF-u su prikazani filmovi u dokumentarnom programu “Docuspectre”, dječji “Obiteljski vikend”, studentski program i retrospektiva. Također je grad na Neretvi obogaćen popratnim sadržajima među kojima su konferencija “Balkan Cinema Meeting“, “Radionica Masterclass“, „Filmski razgovori“ i bogat glazbeni program.