Osmodnevno druženje

Dodjelom nagrada završen 4. IFET u BNP Zenica

IFET3

Žiri publike je Nagradu za najbolju glumicu dodijelio Mariji Novaković za ulogu u predstavi „Izmislionica u selu Pričevac“ Teatra Kabare Tuzla, a Nagrada za najbolju mušku ulogu je pripala Saši Latinoviću za ulogu u predstavi „Kako je otkriveno letenje“ Pozorišta mladih Novi Sad

U subotu, 8. decembra je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica zvanično završen 4. internacionalni festival edukativnog teatra – IFET 2018. Nakon održanih jedanaest programa, svečanom dodjelom nagrada je okončano osmodnevno druženje sa najmlađim posjetiteljima u Zeničkom pozorištu. Od 1. do 8. decembra su odigrane predstave iz Novog Sada, Zavidovića, Mostara, Banje Luke, Zenice, Beograda i Tuzle.

10. smotru dramaskog stvaralaštva škola i vrtića Zeničko-dobojskog kantona je ocjenjivao Stručni žiri u glumačkom sastavu: Anđela Ilić, Ermina Nišić-Kurevija i Adna Hasanić i za najbolju predstavu je proglašeno „Zmajevo putovanje oko svijeta“ Prve osnovne škole „Montessori“ iz Zenice. Nagradu su preuzeli učesnici iz predstave.

Žiri publike  je ocjenjivao predstave u okviru Takmičarskog programa, a ovoga puta su u žiriju bili učenici zeničkih osnovnih škola: Amina Salihović, Ajna Kadrić, Sajra Nemeljković, Adna Jašarević, Harun Milak, Lejla Golub i Farah Čišić. Žiri publike je dodijelio tri nagrade i to: Nagradu za najbolju glumicu, Nagradu za najboljeg glumca i Nagradu za najbolju predstavu. Naziv nagrada 4. internacionalnog festivala je: „Daska koja život znači“.

Žiri publike je Nagradu za najbolju glumicu dodijelio Mariji Novaković za ulogu u predstavi „Izmislionica u selu Pričevac“ Teatra Kabare Tuzla, a Nagrada za najbolju mušku ulogu je pripala Saši Latinoviću za ulogu u predstavi „Kako je otkriveno letenje“ Pozorišta mladih Novi Sad. Nagrada za najbolju predstavu prema mišljenju Žirija publike je pripala predstavi „Hannah i Hanna“ u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.