Dodjelom nagrada završen banjalučki “Kestenburg”

Kestenburg

Predstava „Don Kihot“ ansambla „Divaldo spektakl“ iz Praga apsolutni je pobjednik i dobitnik nagrade „Zlatni kesten“ Međunarodnog festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“, koji je danas završen u Banjoj Luci.

Nagradu „Srebrni kesten“ dobio je Mostarski teatar mladih za predsavu „Biti ili ne biti, pitanje je sad“, dok je „Bronzani kesten“ dodijeljen ansamblu iz Italije za predstavu „Ne zanima me“.

Na „Kestenburgu“ su odigrane 44 predstave, a osim zlatne, srebrne i bronzane selekcije, predstave su ocjenjivane i u selekciji fakulteta, čiji je žiri nagradu „Plaketa kestena“ dodijelio Aleksandru Ristanoviću za predstavu „Sudnica“ u produkciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci.

Nagradu „Drvo kestena“ o kojoj odlučuje žiri publike, dodijeljena je ansamblu Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš za predstavu „Mučenici“, a uručene su i pojedinačne nagrade.

Drugi Međunarodni festival studentskih pozorišta “Kestenburg” počeo je 25. jula uz učešće studentskih pozorišta iz 15 zemalja.