Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sniman tri godine

Dokumentarni film BHRT-a “Indexi” prikazan na SFF-u

-1

Dokumentarni film o Indexima sniman je tri godine, a prvi put premijerno predstavljen bh. javnosti u sklopu “dokuMfesta” u Zenici

Na 27. Sarajevo Film Festivalu u okviru dokumentarnog programa u Cineplexu, sarajevsku premijeru imao je i film Indexi autorskog dvojca novinara BHRT-a Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića.

Film “Indexi” svjetsku premijeru imao je prošle godine na petom Festivalu muzičkog dokumentarnog filma „Dok’n’Ritam” u Beogradu, gdje je osvojio nagradu stručnog žirija i nagradu publike.

Premijera u Sarajevu za autore je ipak nešto posebno i drugačije.

“Zato što nije isto kad priču o Indexima prikazuješ pred nekom publikom tamo negdje i kad je prikazuješ pred publikom u Sarajevu. Ipak su Indexi sarajevska priča, i meni je zapravo vrlo bitno šta će o tome misliti publika ovdje”, ističe koautor filma Bojan Hadžiabdić.

Dokumentarni film o Indexima sniman je tri godine, a prvi put premijerno predstavljen bh. javnosti u sklopu “dokuMfesta” u Zenici.

Interes javnosti za projekciju na SFF-u bio je veliki, ali zbog poštivanja Covid-19 protokola promociji filma prisustvovalo je manji broj posjetitelja.

Dokumentarni film Indexi javnosti će biti predstavljen i kroz serijal od pet emisija.