Kultura

dvanaest epizoda

Dokumentarno – igrani serijal „Bio jednom jedan“ u produkciji Studio Teatra

12/01/2021

Vrijedan segment samih priča jeste prikaz bosanskohercegovačkih historijskih ličnosti, starih gradova i historijskih spomenika

Dokumentarno – igrani serijal „Bio jednom jedan“ u trajanju od dvanaest epizoda u nedjelju je počeo sa emitovanjem na BIR televiziji od 18:15 h, a isti će se emitovati u narednih dvanaest sedmica u navedenom terminu, kao i srijedom od 20:00 sati u repriznom terminu.

„Bio jednom jedan“ je autorski projekat Nusmira Muharemovića, Mirze Begovića i Irfana Kasumovića koji je zamišljen kao omaž jednom od najvećih bosanskohercegovačkih pisaca Nedžadu Ibrišimoviću, a sam serijal će prikazivati retrospektivno priče i drugih bosanskohercegovačkih autora.

Također, vrijedan segment samih priča jeste prikaz bosanskohercegovačkih historijskih ličnosti, starih gradova i historijskih spomenika.

Autor scenarija za igrane dijelove serijala je Mirza Begović koji je i reditelj serijala zajedno sa Irfanom Kasumovićem. Producent serijala je Nusmir Muharemović.

Osim Irfana Kasumovića i Nusmira Muharemovića kao glumaca, u istom se pojavljuje i Mirza Mušija. Osim Nedžada Ibrišimovića, Alije Nametka i Derviša Sušića, čije su priče ekrenizovane, „Bio jednom jedan“ priča priče i novih savremenih autora, Saida Štete, Mirne Smajić i Mirze Begovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.