Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donacija Fondacije “Kemal Bakaršić” za poticanja bibliotečke djelatnosti

donacija_knjiga

Fondacija “Kemal Bakaršić” Sarajevo dodijelila je 9.000 dolara za poticanja bibliotečke djelatnosti u BiH, ali i podršku domaćim izdavačima.

Upravni odbor Fondacije, zahvaljujući sredstvima donatorice iz SAD-a, ove godine je donio odluku da, u okviru navedenog iznosa, budu nabavljene knjige za: Knjižnicu Franjevačkog studentskog centra (Kanton Sarajevo), Biblioteku Osnovne škole “Berta Kučera” Jajce (Srednjobosanski kanton), Javnu ustanovu “Narodna biblioteka” Sanski Most (Unsko-sanski kanton) i Narodnu biblioteku Prnjavor (Republika Srpska).

Navedenim bibliotekama donirani su novi naslovi od bh. izdavača, a naslovi su birani u zavisnosti od profila biblioteka i njenih korisnika.

U realiziranju projekta sudjelovali su: Buybook Sarajevo, Naklada Mate Neum, Šahinpašić Sarajevo, University Press Sarajevo, Bosanska riječ Tuzla i Vrijeme Zenica. Te izdavačke kuće osigurale su najpovoljnije uslove za nabavku knjiga.

U projekt se uključilo i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, koje je bibliotekama također donirao određeni broj naslova.

Utrošena sredstva za ovaj projekt iznose 15.500 KM, tačnije 1.150 knjiga, navodi se u saopćenju Izdavačko knjižarskog društva University Press.