Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba “Grad Sarajevo” u Super Konzumu Ložionička

dan grada sarajeva – konzum

Sarajevo je kroz svoju historiju oduvijek bio grad kulture, umjetnosti i otvorenosti za sve generacije i različitosti. Upravo sve te njegove jedinstvenosti, ljepote i ljubav koju nesebično poklanja svima bit će prikazane kroz izložbu “Grad Sarajevo” koja će biti postavljena danas u Super Konzumu Ložionička povodom 6. aprila, dana kada Sarajevo slavi svoj rođendan.

Izložba “Grad Sarajevo” djelo je renomiranih umjetnika ateljea “L'Art Corner” kojeg predvodi akademski slikar Mirza Ibrahimpašić, a posebnost izložbe ogleda se u radovima najmlađih polaznika ateljea koji su ljubav prema svom gradu prenijeli na platno i oslikali kulturološke, historijske te druge očaravajuće motive Sarajeva.

“Naš atelje uspješno djeluje već 6 godina i za djecu predstavlja najdražuučionicu, punu radosti, prijateljstva, poštovanja i zabave. Bili smojako sretni kada su nas pozvali iz Konzuma i predložili da naše radoveizložimona jedistvenom mjestu koje imaposebnuvezu sa Sarajevom. Za dječicu je ovoizuzetnovažan događaj i bili su posebno insipirisani za pripremuoveizložbe, jer će ljubav prema gradu u kojem su rođeni podijeliti s drugima”, istakla je Sanela Husić Musabašić, akadamski kipar i dječiji illustrator.

Osim jedinstvene izložbe, slikarska radionica za najmlađe bit će smještena uLumpionici, a mališani koji posjete centar u periodu 17-19h će imati priliku upoznati čudesni svijet L'Art Cornera, naučiti prve slikarske poteze i ispoljiti svoju kreativnost.

Također u saradnji sa brendom “Molimao”, svi posjetioci imat će priliku kroz kreativnu dimenziju odjevnih predmeta upoznati najznačajnije znamenitosti glavnog grada BiH, a Super Konzum Ložionička za sve posjetioce pripremio je i druga iznenađenja koja će ih podsjetiti na sve ljepote i čari grada koji 6. aprila obilježava najznačajniji dan u historiji svog postojanja.