Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Dosterrados"

Dva koncerta Jazz Festa u Mostaru

jazzfestmo

U saradnji s Pozorištem lutaka Mostar, 22. marta u 20 bit će održan koncert kvarteta ‘Nairuz’ gitariste Mirze Redžepagića i trija ‘Barimatango

Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti ‘Dosterrados’ – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika realiziranog proteklog novembra u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

U saradnji s Pozorištem lutaka Mostar, 22. marta u 20 bit će održan koncert kvarteta ‘Nairuz’ gitariste Mirze Redžepagića i trija ‘Barimatango’.

‘Nairuz’ je novi Redžepagićev projekat s internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara, koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.

Uz kvartet ‘Nairuz’, kao dio programa ‘Dosterrados’, nastupit će i trio ‘Barimatango’ – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasista Edvin Hadžić izvest će romske i sefardske pjesme, uključujući i one s područja Bosne i Hercegovine.

Ulaznice po cijeni od 10 maraka mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.