Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petak i nedjelja

Dvije predstave na ljetnoj sceni SARTR

VH-Jedvanosimsoboakalomistobo-16-10-2017-18

U petak, 10. jula sa početkom u 21h na Ljetnoj sceni SARTR publika će moći pogledati predstavu Aleša Kurta i Nejre Babić JEDVANOSIMSOBOAKALOMISTOBO, a u režiji Aleša Kurta

„Krenuli smo od pokušaja definisanja toga ko smo zapravo, da bi prešli na postratni period i beskonačnu tranziciju i došli u sadašnjost u kojoj dosta vremena provodimo na šalterima, nezaposleni i umorni čekajući da nam padnu avioni sa neba kako bi pobjegli iz domovine. Jer istina je da je vrlo često jedva nosimo sebe a kamo li situaciju u kojoj se nalazimo. Ali ne možemo svi ni otići. Onima koji ostaju, čestitamo na postojanju.“ Nejra Babić – autorica teksta.

U predstavi igraju/ Maja Salkić, Ana Mia Karić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Saša Krmpotić, Anida Isanović, Belma Lizde Kurt.
Autorski tim predstave čine, dramaturginje Dubravka Zrnčić Kulenović i Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanović, kostimografkinja Melisa Musić Ajkunić, autori muzike Damir Nevesinjac i Basheskia.

U nedjelju, 12. jula u 21h, također u okviru programa Ljetna scena SARTR, biće odigrana predstava „BETWEEN THE SCENES – U IME OCA”. Predstava je nastala u koprodukciji The Alpha Group iz Austrije i Narodnog pozorišta Tuzla, uz generalnu podršku Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo. Početkom ove sezone je odigrana na sceni Sarajevskog ratnog teatra, te će u nedjelju biti ponovo odigrana pred publikom Sarajevskog ratnog teatra.

Riječ je o dokumentarnoj plesnoj predstavi koja tematizira iskustva članova Udruženja Zaboravljena djeca rata: djece koja su rođena kao posljedica seksualnog nasilja u ratu, zatim priče djece čiji su očevi bili pripadnici stranih mirovnih organizacija i djece čiji su očevi bili pripadnici humanitarnih organizaciji koje su djelovale u BiH tokom rata.

Rezervacije ulaznica na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox fb stranice Sarajevskog ratnog teatra.