sa redovnog repertoara

Dvije predstave na sceni SARTR-a sa titlovima na engleskom jeziku

Green SARTR-122 (1)

Večeras sa početkom u 20h na sceni SARTR-a biće izvedena višestruko nagrađivana predstava „Jedvanosimsoboakalomistobo“, autora Nejre Babić i Aleša Kurta, a u režiji Aleša Kurta

Publika će večeras i sutra na sceni SARTR-a moći pogledati dvije predstave sa redovnog repertoara, ali ovaj put sa titlovima na engleskom jeziku.

Večeras sa početkom u 20h na sceni SARTR-a biće izvedena višestruko nagrađivana predstava „Jedvanosimsoboakalomistobo“, autora Nejre Babić i Aleša Kurta, a u režiji Aleša Kurta.

A sutra, također u 20h ne propustite predstavu “U posjeti kod gospodina Green-a”, autorski projekat Mikija Trifunova, Albana Ukaja i Nejre Babić.

Reditelj Aleš Kurt o predstavi „Jedvanosimsoboakalomistobo“:

“Ova režija je nastavak rada na prožimanju drevnog i današnjeg. Radi se o socijalnoj komediji, a ona je po svojoj suštini crna, s tim što ova nije baš crna, nego više tamno siva. Smatram da teatar treba da bude socijalno angažiran i da se zaista bavi problemima društva koji nam najviše smetaju da živimo. Pa eto, ova predstava se upravo bavi takvom tematikom. Pored toga ona je u potpunosti uronjena u teatarske kodove od antičkog doba do danas. Nije nam namjera bila da bilo kome ugađamo. Više smo tu da potaknemo na dobro. Da poučimo. I zabavimo. Ako se to još može”.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Karić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Sanjin Arnautović i Ivana Vlašić.

Predstava „U posjeti kod gospodina Greena

Predstava „U posjeti kod gospodina Greena”, Jeff Barona-a, autorski je projekat Mikija Trifunova, Albana Ukaja i Nejre Babić.

Predstava je nastala prema tekstu Jeff Barona. “U posjeti kod gospodina Greena” je dirljiva i duhovita priča o starcu i mladiću koji se uprkos početnom nerazumijevanju i netrpeljivosti postepeno zbližavaju i nalaze jedan u drugome utjehu.

Govoreći o samoći, predrasudama i potrebi za pripadanjem, ova predstava nas vraća temelju svakog odnosa – komunikaciji. Onoj iskrenoj, ponekad i surovoj ali skoro uvijek ljekovitoj.

U predstavi igraju Miki Trifunov i Alban Ukaj.