Kultura

Dvostruki koncert jazz standarda na Jazz Festu Sarajevo

04/11/2019

Solo koncert će održati Miles Okazaki koji će na gitari izvesti repertoar Theloniousa Monka, jednog od najvažnijih kompozitora u istoriji jazza i američke muzike uopšte

Ovogodišnje izdanje Jazz Festa Sarajevo uz brojne etablirane i umjetnike nove generacije predstavit će i dva koncerta za sve ljubitelje standardnog jazz repertoara koji će na dva koncerta 8. novembra u Domu policije izvesti evropski i američki muzičari.

Solo koncert će održati Miles Okazaki koji će na gitari izvesti repertoar Theloniousa Monka, jednog od najvažnijih kompozitora u istoriji jazza i američke muzike uopšte. Okazakijev šestostruki album “Work” sa kompletnim Monkovim opusom od 70 kompozicija brojni su magazini uvrstili u najbolje jazz albume objavljene prošle godine, a magazin DownBeat je tog muzičara proglasio gitarističkom zvijezdom u usponu.

Za istu ulaznicu publika Jazz Festa će, također u Domu policije, moći uživati u jazz standardima u izvedbi trija švicarske pjevačice Lucije Cadotsch. Njihov album Speak Low je nagrađen sa pet zvjezdica u američkom magazinu DownBeat, ocjenom koja se dodjeljuje remek-djelima muzike.

Ulaznice za taj dvostruki koncert po cijeni od 20 KM u prodaji su u prostorijama Jazz Festa, a na dan koncerta prodavat će se i u Domu policije, sat prije početka koncerta, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.