Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvostruki koncert jazz standarda na Jazz Festu Sarajevo

Miles Okazaki

Solo koncert će održati Miles Okazaki koji će na gitari izvesti repertoar Theloniousa Monka, jednog od najvažnijih kompozitora u istoriji jazza i američke muzike uopšte

Ovogodišnje izdanje Jazz Festa Sarajevo uz brojne etablirane i umjetnike nove generacije predstavit će i dva koncerta za sve ljubitelje standardnog jazz repertoara koji će na dva koncerta 8. novembra u Domu policije izvesti evropski i američki muzičari.

Solo koncert će održati Miles Okazaki koji će na gitari izvesti repertoar Theloniousa Monka, jednog od najvažnijih kompozitora u istoriji jazza i američke muzike uopšte. Okazakijev šestostruki album “Work” sa kompletnim Monkovim opusom od 70 kompozicija brojni su magazini uvrstili u najbolje jazz albume objavljene prošle godine, a magazin DownBeat je tog muzičara proglasio gitarističkom zvijezdom u usponu.

Za istu ulaznicu publika Jazz Festa će, također u Domu policije, moći uživati u jazz standardima u izvedbi trija švicarske pjevačice Lucije Cadotsch. Njihov album Speak Low je nagrađen sa pet zvjezdica u američkom magazinu DownBeat, ocjenom koja se dodjeljuje remek-djelima muzike.

Ulaznice za taj dvostruki koncert po cijeni od 20 KM u prodaji su u prostorijama Jazz Festa, a na dan koncerta prodavat će se i u Domu policije, sat prije početka koncerta, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.