Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

East West Centar na brojnim domaćim i međunarodnim smotrama u maju

photo 1_zivot

Dvije predstave East West Centra su uvrštene u glavni program Festivala bosansko hercegovačke drame 2017. Selektor prof. Nedžad Fejzić pozvao je “Otkrivanje žene” (koprodukcija sa Narodnim pozorištem Sarajevo) i “Za šta biste dali svoj život?” (koprodukcija sa BNP Zenica, Promenom Novi Sad i Ujvideki sizinhaz).

Autor i reditelj obje predstave je Haris Pašović. Krajem maja predstava “Za šta biste dali svoj život?” biće izvedena na festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu. Između dva festivala predstava će gostovati u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Subotici.

Predstava “Otkrivanje žene” je također dio Dana Kantona Sarajevo i na programu je 6. maja 2017. u Narodnom pozorištu, a predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” autora i reditelja Harisa Pašovića je dio programa Dani Općine Novo Sarajevo.

Haris Pašović će također održati radionice za direktore evropskih festivala u Wiesbadenu na velikom njemačkom festivalu Rheingau Musik Festival.

U okviru redovnog repertoara East West Centra biće izvedena predstava “Ružno pače” rediteljke Elme Islamović i koncert Danijela Žontara i Aide Čorbadžić “Pjesme o vodi, hljebu i ljubavi.”