Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Think Freedom"

Edina Selesković dobitnica nagrade Grada Sorrenta i Fondacije SyArt

edina seleskovic (1)

Projekt “Think Freedom” osmišljen je kao djelo savremene umjetnosti s multimedijalnim aspektima kulturne inovacije koja dokazuje da umjetnost ima snagu povezati ljude i gradove

Umjetnica Edina Selesković iz Tuzle dobitnica je nagrade Grada Sorrenta i Fondacije SyArt iz Italije za umjetničku instalaciju Think Freedom.

U nastanku ovog projekta cilj je bio da se pokrene dijalog i da to bude poruka mira koju ćemo poslati iz BiH.

– Izuzetno sam ponosna da je umjetnički projekat Think Freedom koji je krenuo iz Sarajeva večeras primio nagradu Grada Sorrenta i Fondacije SyArt. Na svom putovanju Think Freedom nosi značajnu poruku slobode koju su prepoznali i SyArt Festival i žiri odlučujući između mnogobrojnih svjetskih umjetnika. Ponovno dokazujemo da je umjetnost naše zemlje svjetskog nivoa i da mi upravo iz BiH umjetnošću šaljemo poruke u cijeli svijet – izjavila je Edina Selesković.

Projekt “Think Freedom” osmišljen je kao djelo savremene umjetnosti s multimedijalnim aspektima kulturne inovacije koja dokazuje da umjetnost ima snagu povezati ljude i gradove.

Selesković je oduševljena gostoprimstvom, umjetnicima koji tokom festivala izlažu svoje radove, ali i činjenicom da se ponovo povezujemo, što je za savremenu umjetnost važno.