Kultura

tomislavgrad

Edukativna predstava “Naš zeleni svijet” uči djecu o ekologiji i reciklaži

14/10/2021
Foto: Fena

Predstava je izvedena u kino dvorani koja se nalazi u sklopu Kulturno informativnog centra Tomislavgrad pod pokroviteljstvom Općine

Glumica Mirta Zečević iz Kazališta Smješko iz Zagreba u četvrtak je izvela edukativnu predstavu za djecu ”Naš zeleni svijet” koja na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole o temama održivog gospodarenja otpadom i ekologije.

Predstava je izvedena u kino dvorani koja se nalazi u sklopu Kulturno informativnog centra Tomislavgrad pod pokroviteljstvom Općine.

Ravnateljica Kulturno informativnog centra Tomislavgrad Danijela Papić kazala je kako su djeca kroz zanimljiv i šaljiv način mogla naučiti kako je nastala planeta Zemlja, što su kiše i kako je nastao prvi život.

Po njezinim riječima, djeca su također mogla naučiti kako odvajati otpad i kakvih sve vrsta otpada ima.

– Djeca nisu krila oduševljenje izvrsnim nastupom Mirte. Nadamo se da su kroz ovu predstavu postavljeni temelji za ekološko osviještenje naših najmanjih a sve u cilju da nauče odvajati otpad i na taj način zaštite planetu od štetnog utjecaja čovjeka – kazala je Papić.

Autorice predstave su Barbara Vicković i Jelena Hadži-Manev koja potpisuje i režiju, a predstava je namijenjena djeci od 3 godine naviše.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.