Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ekipa filma “Rana moje majke” posjetila sirotište u kojem počinje filmska priča

rane_moje_majke_meryem-uzerli_2

Ekipa turskog filma “Rana moje majke” u sastavu Meryem Uzerli, glumica u ovom filmu, koja je u regiji i šire poznata po ulozi sultanije Hurem u turskoj popularnoj seriji “Sulejman Veličanstveni”, Ozan Guven, koji u filmu tumači lik Borislava, u regiji više poznat po ulozi Rustem-paše iz turske serije “Sulejman Veličanstveni” te Bora Akkas, koji tumači lik Saliha posjetili su Dječiji dom “Dom porodica” u Zenici, gdje su se družili sa štićenicima ovog doma”, javlja Anadolu Agency (AA).

Specijalna projekcija filma “Rana moje majke” turskog režisera Ozana Aciktana prikazana je danas u Multiplex kinu “Ekran” u Zenici, a nakon prikazivanja filma upriličeno je druženje s ekipom filma.

Nakon projekcije u kinu u Zenici, ekipa se zaputila ka Dječijem domu “Dom porodica” Zenica koji ima veliki broj štićenika, a radnja filma zasniva se upravo na priči jednog od štićenika doma za nezbrinutu djecu u Zenici.

Glumci iz filma razgovarali su kratko s direktorom Dječijeg doma “Dom porodica”, Brankom Dilberom, nakon čega je upriličeno druženje sa štićenicima. Veliki broj djece okupio se oko popularnih glumaca koji su djecu uzimali u naručje i fotografisali se s njima.

Djeca su imala priliku i postavljati pitanja članovima ekipe, a pitanja su se najviše ticala mogućnosti budućih projekata koji bi se radili u Bosni i Hercegovini te empatijom sa žvotnom pričom Saliha, glavnog muškog lika u filmu, koji nakon izlaska iz doma za nezbrinutu djecu polazi u potragu za svojom porodicom.

Bora Akkas, glumac koji u filmu tumači lik Saliha rekao je kako su željeli na najbolji način prikazati taj put i emocije djeteta koje boravi u takvom domu, ali da je to izrazito težak zadatak, jer u stvarnom životu ne zna kakav je to osjećaj.

Glumac Ozan Guven rekao je kako se nada budućim projektima u BiH te da bi dobra ideja, koja će ih privući, trebala biti sasvim dovoljna za rad na novom projektu.

Dječiji dom “Dom porodica” dobio je i poklone, a kao znak zahvalnosti, za glumce u ovom filmu, štićenici su izveli jednu pjesmu na turskom jeziku te im uručili male poklone kao zahvalnost za posjetu, a koje su sami napravili.

Film “Rana moje majke” prikazan je u sklopu Festivala turskog filma koji traje do 12. decembra u Sarajevu, dok je zenička projekcija obezbijeđena od strane kompanije “Una film”.