Kultura

Centar za kulturu

Emir Kevelj Mostarcima predstavio “Znakove vremena” (FOTO)

18/02/2020

Mostarskoj publici Kevelj se predstavio s 32 slike rađene u raznim tehnikama

Izložba slika, nakita i suvenira autora Emira Kevelja “Znakovi vremena” otvorena je u utorak u Centru za kulturu Mostar u sklopu likovnog ciklusa “Trebao mi je neki novi početak”.

Mostarskoj publici Kevelj se predstavio s 32 slike rađene u raznim tehnikama.

– Na radovima koje sam izložio možete vidjeti stare mostove i stećke koje sam pretežno radio slikarskom tehnikom akrilik, ali imam i jedan dio starih radova ulja na platnu te kolaža koje nisam ranije radio. Pored slika tu su i neke igračke poput dječjih robota, zatim naušnice te razni suveniri – kazao je Kevelj.

Istaknuo je kako mu puno znači što je dobio mogućnost predstaviti se mostarskoj publici.

– Ovo je po meni odlična prilika za mene i sve druge koji se slikarstvom bave amaterski i koji vole umjetnost – naveo je Kevelj.

Emir Kevelj rođen je u Mostaru 1979. godine, a 1993. godine odlazi u Norvešku gdje prvo završava Srednju likovnu školu, a zatim i Grafički dizajn u Oslu. Do sada je izlagao samo u Norveškoj, gdje je imao tri samostalne izložbe.

Priliku da se po prvi put predstavi mostarskoj publici dobio je u okviru ciklusa “Trebao mi je neki novi početak”.

Urednik kulturnog programa Centra za kulturu Mostar Dario Terzić ranije je naveo kako se radi o pilot projektu kojim se daje prostor i vrijeme zaljubljenicima u slikarstvo, onima koji nisu profesionalci nego se slikarstvom bave iz hobija.

Kroz taj projekt predstavit će se osam slikara amatera, a “Znakovi vremena” treća je izložba u ciklusu.

Do sada su izlagale Sabina Dumpor te Azra Hamzić. Dumpor je izložbom pod nazivom “True colors” predstavila slike s motivima pejzaža i apstrakcija, dok je Hamzić na izložbi “Ima jedan svijet” Mostarcima predstavila slike različitih motiva.

Do kraja ciklusa planirane su izložbe “Fragmenti srca” Sanele Kamerić Demirović, zatim zajednička izložba Ane Šantić i Mire Burića pod nazivom “Emocije u boji”, “Ogledalo duše” Altijane Tane Bećirović te “Moje čežnje” Begzade Kadić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.