Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival "Bez prevoda"

Emiru Hadžihafizbegoviću ponovo nagrada u Srbiji

emir hadzihafizbegovic

Ovo je dvadeset i šesta nagrada za predstavu „Sjećaš li se Doli Bel“ koja je od premijere igrala svega 28 puta, što na matičnoj sceni, što na festivalima u zemlji i regionu

Na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” predstava Kamernog teatra 55 „Sjećaš li se Doli Bel“, nastala po romanu Abdulaha Sidrana, a u režiji maestralnog srbijanskog reditelja Kokana Mladenovića, opet je briljirala i pred punom salom užičkog pozorišta izazvala burne reakcije i završila sa petominutnim bisom.

Stručni žiri u sastavu: Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Janko Ljumović i Igor Vasiljev nagradili su predstavu sa sljedećim nagradama: Ardalion za najbolju scenografiju Adisi Vatreš Selimović i Ardalion za epizodnu ulogu Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja.

Ovo je dvadeset i šesta nagrada za predstavu „Sjećaš li se Doli Bel“ koja je od premijere igrala svega 28 puta, što na matičnoj sceni, što na festivalima u zemlji i regionu. Hadžihafizbegoviću je ovo peta nagrada za ulogu Mahmuta Zolja, i to na festivalima u Zenici, Jajcu, Zagrebu i Zaječaru gdje je osvojio nagrade za najbolju mušku ulogu, i nagrada iz Užica za najbolju epizodu a Adisi Vatreš Selimović druga nagrada nakon festivala u Jajcu.