Kultura

EACD

Evropski dan art filma u kinu Meeting Point, ulaz besplatan

04/11/2020

Od 11. do 13. novembra u kinu Meeting Point u 20 sati bit će održani Dani novog slovenačkog filma

Evropski dan art filma (European Arthouse Cinema Day – EACD) slaveći evropsku kinematografiju i art kino biti će obilježen u nedjelju, 8. novembra u brojnim kinima.

I kino Meeting Point u Sarajevu obilježit će taj dan, a ove godine bit će prikazana dva filma uz besplatan ulaz za sve posjetitelje: u 17 sati film Pjera Žalice “Koncentriši se, baba”, u 20 sati “Corpus Christi” Jana Komase, u saradnji sa Ambasadom Poljske u BiH.

Za European Arthouse Cinema Day besplatne ulaznice se mogu preuzeti u Meeting Pointu sat vremena prije početka projekcije, saopćeno je iz kina Meeting Point.

Na programu kina Meeting Point u redovnim terminima u 17 i 20 sati publika ima priliku pogledati novi film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, bh. kandidat za nagradu “Oscar” za najbolji strani film. Ovaj film je svjetsku premijeru imao u takmičarskom programu Venecijanskog filmskog festivala, nakon čega je prikazan i na Toronto Film Festivalu. Nagrađen je na El Gouna festivalu u Egiptu – za najbolji film i najbolju glumicu (Jasna Đuričić) te za najbolji strani film na filmskom festivalu u Antaliji (Turska).
Od 11. do 13. novembra u kinu Meeting Point u 20 sati bit će održani Dani novog slovenačkog filma
.

Svi programi u kinu Meeting Point realiziraju se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi, a broj mjesta je ograničen, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.