Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Februar u kinu Meeting Point u znaku domaćeg i regionalnog filma

Kino Meeting Point

Novi filmovi na repertoaru su “Noćna smjena” Anne Fontaine, dva filma Sang-ho Yeona: “Vlak za Busan” i nastavak tog kultnog horora, “Vlak za Busan: Zona zombija”, kao i film “Te mračne noći” Francoisa Lunela

 U kinu Meeting Point u Sarajevu u februaru publika ima priliku pogledati nagrađivane filmove, kao i filmove koji su obilježili proteklu godinu. I ovog mjeseca na repertoaru je film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, film o Srebrenici i kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.

Na velikom platnu kina Meeting Point publika ima priliku pogledati i dva filma koji su dostupni i online preko OnDemand platforme kina Meeting Point, Ondemand.kinomeetingpoint.ba: “Mare” Andree Štake i “Otac” Srdana Golubovića.

Novi filmovi na repertoaru su “Noćna smjena” Anne Fontaine, dva filma Sang-ho Yeona: “Vlak za Busan” i nastavak tog kultnog horora, “Vlak za Busan: Zona zombija”, kao i film “Te mračne noći” Francoisa Lunela. Svi filmovi na repertoaru kina Meeting Point počinju u 19 sati.

“Mare” Andree Štake, za čiju je glavnu ulogu Marija Škaričić osvojila Srce Sarajeva za najbolju glumicu na 26. Sarajevo Film Festivalu (2020) i postala jedina glumica sa tri Srca Sarajeva za najbolju glumicu, na repertoaru je 1., 7., 13. i 19. februara.

Film “Otac” Srdana Golubovića, za čiju je glavnu ulogu Goran Bogdan bio nominiran za najboljeg europskog glumca Europske filmske akademije, na repertoaru je 2., 8., 14. i 20. februara.

Novi film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, kandidat BiH za nagradu Oscar za najbolji međunarodni dugometražni film, u kinu Meeting Point pogledajte 3., 9., 15., 21. i 28. februara. Ova ratna drama prati sudbinu Aide, nekadašnje profesorice, koja radi kao prevoditeljica za mirovne snage UN-a u Srebrenici. Kada srpska vojska preuzme vlast u gradu, njena porodica i hiljade stanovnika traže zaštitu unutar UN kampa. Kao insajder u pregovorima, Aida ima pristup svim informacijama i pokušava da spasi svoju porodicu od sigurne smrti.

“Noćna smjena” francuske rediteljice Anne Fontaine o policijacima koji pokušavaju da održe svoj lični i emotivni život dok se na dužnosti susreću sa svakodnevnim nasiljem, na repertoaru je 4., 10., 16., 22. i 25. februara.

Južnokorejski akcijski horor “Vlak za Busan” Sang-ho Yeona, proglašen jednim od najboljih horora 2016. godine, prati pojavu zombi-virusa u Južnoj Koreji, a putnici se bore za preživljavanje na vlaku iz Seula u Busan, gradu koji se uspješno obranio od virusne epidemije. Film je na repertoaru 5., 11., 17. i 26. februara.

“Vlak za Busan: Zona zombija” vraća nas na korejski poluotok četiri godine nakon što je krenula zombi apokalipsa. Područje na kojem je nekoć bila Koreja sada je potpuno izolirano od ostatka svijeta i stavljeno u karantenu te se zombi apokalipsa uspjela lokalizirati samo na tom dijelu svijeta… Film je na repertoaru 6., 12., 18. i 27. februara.

Specijalna projekcija filma “Te mračne noći” Francoisa Lunela bit će održana u organizaciji Francuskog instituta u BiH u utorak, 23. februara uz besplatan ulaz, a film će na redovnom repertoaru biti prikazan i 24. februara.

Svi programi u kinu Meeting Point počinju u 19 sati, a broj mjesta je ograničen. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

ULAZNICE

Ulaznice za redovne projekcije su u prodaji po cijeni od 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM. Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 8 do 18 sati u caffeu Meeting Point i od 18 sati na blagajni kina.