Federalna vlada izdvojila 4,9 miliona KM za projekte kulture i sporta

vlada fbih 1

Na svojoj današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH usvojila je Program i kriterije raspodjele sredstava tekućih transfera Federalnog ministarstva kulture i sporta za 2017. godinu.

Po riječima federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović za tu namjenu ukupno je izdvojeno 4,9 miliona maraka, kao i prošle godine.

– Za nekih petnaestak dana ići ćemo s objavom javnog poziva i tako ćemo izaći u susret svim manifestacijama i institucijama koje se bave kulturom i sportom, i pomoći im u provedbi njihovih programa i projekata – kazala je ministrica Dujmović.

Također, Federalno ministarstvo kulture i sporta je predložilo, a Vlada donijela odluke o izdvajanju sredstava za financiranje programa i projekata kulturnih društava „Preporod“, „Napredak“, „Prosvjeta“ i „La Benevolencija“.

Bošnjačkoj zajednici kulture “Preporod” dodijeljeno je 75 000 maraka, Hrvatskom kulturnom društvu “Napredak” 55 000 maraka, Srpskom kulturnom i prosvjetnom društvu “Prosvjeta” 45 000 maraka te Židovskom kulturno-prosvjetnom i humanitarnom društvu “La Benevolencija” 25 000 maraka.

Federalno ministarstvo kulture i sporta s tim kulturnim društvima potpisat će ugovore o načinu i uvjetima korištenja sredstava, a društva će Ministarstvu dostaviti izvještaje o namjenskom utrošku.