Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Festival autorske poetike u Mostaru završava izvedbom dvije predstave

02/09/2018

Večeras, posljednjeg dana 43. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike na programu su dvije predstave.

Studentsko pozorište Pale igrat će predstavu “186. stepenik” na Memorijalnoj sceni 2532 u 18.30 sati. Predstava je rađena po tekstu Borislava Pekia, a u režiji Nemanje Kostića. Radi se o bolnom svjedočenju o stradanju Jevreja u koncentracionom logoru Mathauzen u Drugom svjetskom ratu.

Nakon toga u Pozorištu lutaka u 20 sati na programu je predstava “Smak Svita” Dramskog ansambla “HKUD Didak” Gradnići, po tekstu Dragana Komadine i režiji Roberta Pehara. Predstava na vrlo emotivan način govori o akciji spašavanju djece od gladi koju je poduzimao fra Didak.

Nakon predstava žiri će priopćiti dobitnike nagrada MRAVAC, koje se dodjeljuju za bilo koji segment umjetnosti teatra ostvaren na festivalu, priopćeno je iz MTM-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.