Festival bosanskohercegovačke drame dobitnik evropske “EFFE etikete”

HazimBegagic

Festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra “Zenica – Sarajevo 2017”, koji počinje 5. maja, dobitnik je prestižne “EFFE etikete” za 2017./18. godinu, koju dodjeljuje ‘Evropska festivalska asocijacija – EFA’.

-Pozitivan odgovor EFFE, Evropske zajednice festivala, još je jedna u nizu potvrda da se radi o festivalu visoke umjetničke kvalitete, kao i o njegovom doprinosu na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Etiketa EFFE dodjeljuje se festivalima koji njeguju visoke umjetničke standarde i evropske vrijednosti, a internacionalni žiri ocijenio je Festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra kao manifestaciju koja je dobro koncipirana i organizirana- rekao je o ovom priznanju direktor Hazim Begagić.

Direktor Festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica – Sarajevo 2017 Hazim Begagić saopćio je da će “Stručni žiri” djelovati u sastavu dramaturginja iz Sarajeva Selma Dizdar, pozorišni kritičar iz Zagreba Igor Ružić i Ermin Bravo, glumac i profesor iz Sarajeva, Ermin Bravo, a osim stručnog žirija svoje ocjene i priznanja dodijelit će novinarski i žiri publike.