Kultura

Festival “Čitalačka zima 2018” okupio veliki broj posjetitelja

05/12/2018

Tokom sedam dana trajanja festivala na nekoliko lokacija u Sarajevu djeca su uživala u raznovrsnom programu

Festival “Čitalačka zima 2018”, održan od 27. novembra do 4. decembra u Sarajevu, okupio je više od 800 učesnika, a bila je to prilika da djeca kroz svijet književnosti, umjetnosti i historije spoznaju pozitivne i univerzalne vrijednosti.

Tokom sedam dana trajanja festivala na nekoliko lokacija u Sarajevu djeca su uživala u raznovrsnom programu kao što su književna druženja, lutkarske predstave te mnogobrojne interaktivne i edukativne radionice. Svake godine festival budi sve veći interes kod roditelja, ali i škola i vrtića.

Djeca uzrasta od četiri do 14 godina su kroz interaktivne edukativne radionice ušla u svijet online medija, simbola, putujućih izložbi, ginjol lutaka, ali su imali i priliku da učestvuju u izradi optičkih igračaka, spomenika od gline. Pojedine radionice bile su namijenjene djeci sa invaliditetom, kao i slijepoj i slabovidoj djeci.

Projekat je realizirao Goethe-Institut u BiH u saradnji s mrežom za književnost Traduki, Naučno arheološkim društvom, JU Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom BiH i Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, saopćili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.