Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Festival “Dani Sloge” u čast 800 godina od formiranja Mitropolije dabrobosanske

crkva

Posljednji dan i zatvaranje Festivala bit će upriličeno u Sabornoj crkvi, gdje će zajednički hor svih učesnika pjevati na arhijerejskoj liturgiji, saopćeno je iz Srpskog prosvjetnog društva “Sloga”

Festival horske muzike “Dani Sloge” u Sarajevu bit će održan od 22. do 24. novembra, a njegovo otvaranje i prvo koncertno veče najavljeno je za danas u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Najavljeno je zajedničko pjevanje više od 150 horskih pjevača koji će svojim glasovima upriličiti ovogodišnju jubilarnu proslavu 800 godina od samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i formiranja Mitropolije dabrobosanske. Riječ je ujedno o jedinom horskom festivalu te vrste u Sarajevu, koji će nastaviti tradiciju horskih sabranja što ih SPD “Sloga” njeguje od osnivanja 1888. godine.

Posljednji dan i zatvaranje Festivala bit će upriličeno u Sabornoj crkvi, gdje će zajednički hor svih učesnika pjevati na arhijerejskoj liturgiji, saopćeno je iz Srpskog prosvjetnog društva “Sloga”.

Poseban cilj Festivala jeste da SPD “Sloga”, s poznatom istorijom i tradicijom, okupi horove koji već imaju zavidnu reputaciju, a i one koji su nedavno osnovani, čime će doprinijeti razvoju horske kulture, tačnije razvoju amaterizma.

Za sve sadržaje festivala ulaz je besplatan.