Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Božićne pjesme

Festival ‘Kao nekad pred Božić’ u tv programu i online formatu

Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja “Kao nekad pred Božić 2020” ove godine realizira se u TV i online formatu, bez prisustva publike

I ovaj put Festival se sastoji od dva dijela: prvog dijela u kojem su izvedene tradicionalne i autorske (popularne) božićne numere, i drugog pod nazivom Novogodišnji program, u kojem su izvođači izvodili pop-rock hitove i tradicionalne pjesme.

“Kao nekad pred Božić 2020” posvećen je nedavno preminulim glazbenicima Rajku Dujmiću i Krunoslavu Kići Slabincu, koji su od početka nastupali na Festivalu te svojim angažmanom pomagali organizaciji Festivala.

U programu ovogodišnjeg Festivala sudjeluju: Dražen Žerić Žera, Ibrica Jusić, Ivica Šarić, Željko Bebek, Šima Jovanovac, tamburaški sastav „Dukati“ iz Širokog Brijega, Udruga građana Općine Primošten – dramska sekcija Primošten, Neno Murić, Paula Jusić, Đelo Jr. Jusić, Ema Jusić, Mirko Šenkovski Geronimo, Dragana Kajtazović Šenkovski, grupa „Stijene“, Asim Brkan, Vesna Domorocki, Jakša Jurjević, Nikolina Vujić, Sretko Vujić, plesna skupina „Bellarte, Selma Štrbo, Turistička zajednica Grada Županja, Marijo Pejić, Enes Ibričević, Duško Mirković, Laris Pašalić, Ivana Krstanović i Snježana Dujmić.

Bit će prikazani i kreativni radovi učenika s teškoćama u učenju i razvoju osnovnoškolske dobi u oblasti tehničke kulture nastali u kreativno-tehničkim radionicama Udruge “Libertas”.

Također će biti prikazani božićni i novogodišnji ukrasi koji su izrađeni od ekoloških materijala i reciklažnog otpada u okviru projekta “Reciklirani Božić i Eko Nova Godina”.

TV snimka Festivala bit će premijerno prikazana na Badnju večer, 24. decembra u programu Federalne televizije, a potom i u Božićnom programu Federalne televizije 25. decembra, kao i u online formatu od 25. decembra, saopćili su organizatori.