bijeljina

Festival klasične muzike “Primavera” od 19. do 22. marta”

Srn2020-1-15_1123548_0 (1)

Ove godine u disciplini klavir solo za pobjednike u šest kategorija obezbijeđena je nagrada “Ja sam učenik škole” – pijanino vrijedan 11.000 KM koji će dobiti škola koju učenik predstavlja

U Bijeljini će od 19. do 22. marta biti održan internacionalni festival klasične muzike “Primavera” čiji je organizator Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije”, najavljeno je iz Gradske uprave.

Takmičarski dio festivala, koji se održava peti put, biće održan u osam disciplina – klavir, klavirski duo, flauta, gitara, solo pjevanje, harmonika, violina i solfeđo, a izvođenja će vrednovati međunarodni žiri koji čine eminentni umjetnici.

Ljubitelje klasične muzike očekuju i koncerti pobjednika koji će biti održavani u večernjim časovima, po završetku takmičenja.

Ove godine u disciplini klavir solo za pobjednike u šest kategorija obezbijeđena je nagrada “Ja sam učenik škole” – pijanino vrijedan 11.000 KM koji će dobiti škola koju učenik predstavlja.

“Primavera” je među festivalima sa najvećim brojem takmičara u BiH i regionu, a broj prijavljenih iz godine u godinu raste.

U 2019. godini 470 mladih umjetnika iz 79 muzičkih škola i akademija iz BiH, zemalja regiona i Evrope imalo je priliku da svoje muzičko umijeće predstavi u Bijeljini.

Festival će biti održan u Etno-selu “Stanišići”, a kao i prethodnih godina ulaz za sva takmičenja i koncerte je slobodan.

Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” osnovano je prije pet godina s ciljem podizanja muzičke kulture i unapređenja muzičke umjetnosti.

Osim festivala “Primavera”, ovo udruženje organizovalo je kulturne događaje u Bijeljini, među kojima su koncerti Banjalučke filharmonije, Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije i nedavno održani koncert Beogradske filharmonije.