Mostar

Festival književnosti Poligon u Mostaru od 10. do 13. oktobra

poligon

U mostarskom Centru za kulturu u sklopu najavnog programa Poligon Offline nastupit će autor Namik Kabil, koji će sa Alminom Kaplanom predstaviti svoj novi roman Isijavanje

Direkcija Festivala književnosti Poligon upriličit će press konferenciju u četvrtak 03.10.2019. u 11 sati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, uoči predstojećeg Festivala književnosti Poligon koji će se održati u Mostaru od 10. do 13. oktobra.

Na press konferenciji će se obratiti Mirko Božić, predsjednik festivala, koji će predstaviti program i ovogodišnju krovnu temu- Identitet, koja je upravo u ovom trenutku na razne načine aktuelna u svim poljima, od medijskog, preko kulturnog, političkog i obrazovnog. Božić će predstaviti i goste festivala, među kojima su Semezdin Mehmedinović, Josip Mlakić, Senka Marić, Andrija Škare, Danilo Lučić i mnogi drugi.

U mostarskom Centru za kulturu u sklopu najavnog programa Poligon Offline nastupit će autor Namik Kabil, koji će sa Alminom Kaplanom predstaviti svoj novi roman Isijavanje, 6.10.2019. godine u 20:00 sati.

Osim Božića, nazočnima će se obratiti i producent Darko Dodig.