Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival “Sarajevska zima” na svjetskom festivalu umjetnosti u Šangaju

spahic

Internacionalni Festival Sarajevo “Sarajevska zima” pozvan je da se predstavi na posebnom izlagačkom prostoru za članice mreže festivala “Silk road” na svjetskom festivalu umjetnosti u Kini SPAF 2017 u Šangaju.

Na tom izuzetnom susretu umjetnika Kine i svijeta “Sarajevska zima” će predstaviti ovogodišnje festivalsko izdanje pod motom “Svileni put umjetnosti” i programe za narednu XXXIV Sarajevsku zimu 2018., saopćeno je.

Direktor “Sarajevske zime” Ibrahim Spahić istaknuo je da će posebno biti promovirano Sarajevo, kulturna prijestolnica Evrope i Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru, na investicijskoj konferenciji tokom festivala u Šangaju.

– Svijet u kojem živimo i generacije izvanrednih talenata, sarajevska publika i naša kulturna baština inspirišu nas trajno na poduhvate koji svjedoče o Sarajevu kao otvorenom i slobodnom gradu. Nakon višedecenijske podrške koja dolazi iz Brisela, Šangaja, Pariza, Berlina, Strazburga, New Yorka i Rima i drugih kulturnih centara svijeta vjerujem da će uskoro Opština Centar, Gradsko vijeće i Kanton Sarajevo donijeti odluke koje će probuditi ineresovanje i investitora iz BiH da ulažu u ove kapitalne kulturne projekte – izjavio je Spahić.