Kultura

Jedanaesta nagrada

Film Alete Rajič “Prirodni odabir” nagrađen i u Makedoniji

20/10/2021

"Prirodni odabir" svoju filmsku premijeru imao je na Sarajevo Film Festivalu 2019. u kategoriji za najbolji kratki film

Animatorica Aleta Rajič osvojila je jedanaestu nagradu za svoj animirani uradak “Prirodni odabir”.

Ovo priznanje je autorici dodijeljeno na festivalu TIFF ODA – 10. Tetova Internationalom Film Festivalu u Makedoniji, u kategoriji za najbolji kratki animirani film.

Prirodni odabir dosad je selektiran na više od 65 internacionalnih festivala među kojima su renomirani svjetski festivali animiranog ali i igranog filma poput najpoznatijeg festivala animiranog filma u Francuskoj – Annecy Film Festival, Animasyros u Grčkoj, Animafest u Zagrebu, Monstra u Portugalu, Pula Film Festival i brojni drugi.

“Prirodni odabir” svoju filmsku premijeru imao je na Sarajevo Film Festivalu 2019. u kategoriji za najbolji kratki film.

Autorica ističe da nagradu dijeli s najboljim filmskim timom s kojim je imala privilegiju raditi, a to su: Sanja Rajič Banjac, Jurinko Rajič, Rajna Rajič, Vjeran Šalamon, Juraj Sremec i Helena Magda Šalamon.

Film je nastao u produkciji Studija Neum te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku potporu Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra), priopćeno je iz Kluba animatora Neretva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.