Kultura

četvrti po redu

Film “Boca u moru” otvara Festival antifašističkog filma u Mostaru

16/02/2021

U okviru Festivala sljedećih sedam dana bit će prikazano sedam filmova koji na različite načine tretiraju pojave i odnose koji imaju elemente fašizma i neofašizma, najavili su oirganizatori

U okviru manifestacije Dani antifašizma u Mostaru večeras u Mostarskom teatru mladih počinje 4. festival antifašističkog filma.

U okviru Festivala sljedećih sedam dana bit će prikazano sedam filmova koji na različite načine tretiraju pojave i odnose koji imaju elemente fašizma i neofašizma, najavili su oirganizatori.

Na otvaranju, od 19 sati, bit će prikazan film “Boca u moru”, koji razbija predrasude različitih strana besmislene vjerske, ratne i političke manipulacije i ispranog religijskog ekstremizma u kojem mladi Palestinac i mlada Židovka pokušavaju pronaći zajedničke interese i ljubav.

U srijedu, 17. veljače, u 18 sati na programu je domaći film “Husinska buna”, u subotu, 20. veljače, u 11 sati “Berlin 36.” te u 17 sati “Fidel Castro”. U nedjelju, 21, februara, s početkom u 11 sati na repertoaru je film “Četiri napuljska dana”, a u 17 sati film “Lenjinov voz”.

Posljednjeg dana Festivala, u utorak, 23. februara, publika će u 17 sati moći pogledati film “Ljubav koja se krije”.

Sve projekcije održat će se na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih, a ulaz je besplatan.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.