Sarajevo

Film „Mi smo videli leto“ otvara 11. Omladinski film festival

DogsDay2

Režiju filma potpisuje Nikola Stojanović, a scenarij Nađa Petrović koji su na prošlogodišnjem OFF-u imali premijeru svog debitantskog filma „Valjda znaš šta radiš“

Kratki film „Mi smo videli leto“ rađen u produkciji Fakulteta za dramsku umetnost u Beogradu, u režiji Nikole Stojanovića otvorit će 11. izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo koji će se održati od 6. do 10. septembra.

Film govori o tinejdžerki koja se seli u Kaliforniju te za sobom ostavlja sve što je ikada voljela. U svom zamrlom radničkom gradu u Srbiji, posljednje dane provodi sa dvojicom prijatelja iz djetinjstva. Napuštena mjesta bude sjećanja iz ratnog djetinjstva, a dvojicu momaka razdire ljubav prema istoj djevojci.

Režiju filma potpisuje Nikola Stojanović, a scenarij Nađa Petrović koji su na prošlogodišnjem OFF-u imali premijeru svog debitantskog filma „Valjda znaš šta radiš“.

Glavne uloge tumače Jelena Tjapkin, Nikola Pavlović i Mario Vrečo te u ostalim ulogama Milijana Kravić, Boban Ilić, Jelena Radenović, Gordana Seizović, Sanja Stojanović

Film „Mi smo videli leto“ koji će otvoriti ovogodišnji OFF ujedno se nalazii u glavnoj takmičarskoj selekciji Festivala Wolf Competition.“.