Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

autobiografska dokumentarna odiseja

Film “U potrazi za snom” na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar

U potrazi za snom

Tragajući za junacima svog prvog igranog filma “Haustorče” iz 1987. godine, učenicima osnovne škole “Bratstvo i jedinstvo” iz Sarajeva koje su ratna dešavanja raselila po cijelom svijetu, autor prelazi put dug skoro 50.000 kilometara

U sklopu programa obilježavanja slanja finalne knjige Mostara u kandidaturi za Evropsku prijestolnicu kulture 2024, u subotu 24. augusta, s početkom u 20 sati, na ljetnoj pozornici Centra za kulturu bit će upriličena promocija filma „U potrazi za snom“(Chasing a dream) autora Mladena Mitrovića.

Ova autobiografska dokumentarna odiseja snimana je više od pet godina na četiri kontinenta, u 12 država (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Rusija, Švedska, Tunis, Turska, Irak, Meksiko i SAD).

Tragajući za junacima svog prvog igranog filma “Haustorče” iz 1987. godine, učenicima osnovne škole “Bratstvo i jedinstvo” iz Sarajeva koje su ratna dešavanja raselila po cijelom svijetu, autor prelazi put dug skoro 50.000 kilometara.

Promocija ovog filma dio je i projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNESCO, UNICEF i UNDP u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, a čiji je projektni partner i Grad Mostar.

Ulaz je slobodan, a publika će po završetku projekcije imati priliku razgovarati s rediteljem, saopćili su organizatori.