Kultura

Her

Film ‘Zašto mama vazda plače?’ Karmen Obrdalj nagrađen u Irskoj

20/10/2020

Nagrada je dodijeljena snimateljici filma Jani Vuković

Dokumentarni film “Zašto mama vazda plače?” autorice Karmen Obrdalj iz Mostara, osvojio je još jednu, sedmu po redu nagradu, koja je ovaj put stigla s “Her International Film Festivala” iz Irske.

Nagrada je dodijeljena snimateljici filma Jani Vuković.

Film “Zašto mama vazda plače?” prati Enu, koja otkriva ljubavna pisma njezinih roditelja. Dopisivanje je trajalo dok su bili razdvojeni u ratu, na najbeznadnijem mjestu na svijetu – zaraćenoj Bosni i Hercegovini. Ena se putovanjem u Grad iz djetinjstva – Pustograd prisjeća skoro nemoguće ljubavi njezinih roditelja.

Kada je počeo rat u Mostaru, Enini roditelji, bračni par različitih nacionalnosti sklanjaju se od rata iz Mostara u Pustograd gdje Enin otac biva odveden u zatočeništvo. Ena i njezina majka ostaju izgubljene same u svijetu. Žive u strepnji ne znajući je li njihova druga polovica mrtva ili živa.

Šest mjeseci nakon odlaska Eninog oca, Ena i majka dobivaju prvo pismo. Pismo dolazi neadresirano, nepoznatim putevima. Tada počinje njihovo razmjenjivanje pisama, prolaze mjeseci kada se ne čuju, dok Ena i majka sve vrijeme strepe za njegovim životom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.