U četvrtak

Filmski program na Konjičkom kulturnom ljetu

konjic (5)

U 20 sati planirana je projekcija igranog filma “Mia i bijeli lav”.

U okviru “Konjičkog kulturnog ljeta 2020” u kino Sali Narodnog univerziteta Konjic u četvrtak, 23. jula, bit će prikazana dva filma.

U 18 sati na programu je “Ringe ringe raja”, humoristični animirani film o neobičnom gusanu koji se, tokom putovanja na jug, neočekivano sprijateljuje s dva izgubljena pačića, dok je u 20 sati planirana projekcija igranog filma “Mia i bijeli lav”.

U on line dijelu programa Konjičkog kulturnog ljeta od danas je na Facebook stranici Zavičajnog muzeja i Facebook, Instagram i Viber mrežama Narodnog univerziteta postavljena priča o enterijeru gradske sobe.

Kultura življenja bez obzira na konfensionalnu pripadnost, bila je općenito pod jakim orijentalnim utjecajem. U vrijeme kojem pripadaju eksponati gradsko stanovništvo činili su zanatlije i trgovci, zatim trgovci naveliko koji su se bavili uvozom i izvozom robe, veleposjednici, te vjerski, administrativni i upravni službenici.

Enterijer gradske sobe je nametao stroga pravila, koja su maksimalno poštivala potrebe ukućana, priopćio je Narodni univerzitet Konjic.