SARTR

Fish in Oil u Sarajevu

fish in oil

Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba a na dan koncerta koji je zakazan u ponedjeljak 23. septembra u 20.00 i na blagajni SARTR-a (od 18.00h)

Jedan od najuspješnijih beogradskih bendova Fish in Oil otvorit će 23. septembra u SARTR-u jesenji dio koncertne sezone Grlom u jagode koju organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

Fish in Oil je već nastupao na Jazz Festu u Sarajevu kao i brojnim drugim jazz festivalima. U Beogradu je 2018. otvorio Beogradski jazz festival nastupom sa gitaristom Marcom Ribotom dok je ove godine na Jazz Festivalu Ljubljana održao nastup koji je pohvalno ocijenjen i u američkoj štampi.

Magazin The New York Jazz City Record nazvao ih je balkanskim Grateful Deadom, čiji koncert odlikuje bogata improvizacije a istaknuto je kako Fish in Oil predstavlja bend u pravom smislu te riječi.

Beogradska petorka saksofonista Dušan Petrović, gitarista Bratislav Radovanović, basista Branislav Radojković, bubnjar Tom Feđa Franklin i perkusionista Papa Nik izvode autorsku muziku obojenu elementima bluesa, rock’n’rolla, surfa, folka, free-jazza. Fish in Oil se ne može strogo svrstati niti u jednu od spomenutih muzičkih ladica, ali je činjenica da njihova muzika reflektira vrijeme i prostor sa kojeg dolaze članovi benda.

Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba a na dan koncerta koji je zakazan u ponedjeljak 23. septembra u 20.00 i na blagajni SARTR-a (od 18.00h).