Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

“Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” i koncert “Glas i ples” na repretoraru NPS

005 FISTIK photo Sulejman Omerbasic(1) (1)

U subotu, 12. 6. 2021. godine sa početkom u 19:30 sati, na sceni NPS bit će održan koncert “Glas i ples” u izvedbi članova Opere i Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo

U utorak, 8. 6. 2021. u 19:30 sati pogledajte komediju „Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“ autora Almira Imširevića, rađena prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji tvorca najduhovitijih pozorišnih hitova Admira Glamočaka.

U predstavi igraju: Vedran Đekić, Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Martina Mandek, Deni Mešić, Amina Begović i Mona Muratović.

Priča kaže da je u kući Despića, na obali Miljacke, dvadesetih godina prošlog vijeka, igrana prva predstava u gradu Sarajevu. Pola stoljeća kasnije Jurislav Korenić i Reihan Demirdžić napisali su „Varalicu Fistika“, a onda, još novih pedesatak godina i ponovo – Fistik. Isti, a opet drugačiji.

Neka vrsta – superjunaka. Da, poput onih stripovskih, koji uveseljavaju, ali i donose utjehu. Fistikove super moći su – da se prilagodi, prevari, našali, ismije, ali i da pomogne. On je u „kostimu“ običnog čovjeka, i to je njegova snaga, njegova prednost. Za razliku od svih onih Spajdermena, Betmena i Supermena, Fistik nam nikad ne otkriva svoj identitet. Ne znamo njegovo „pravo“ ime, niti njegovu biografiju. On je naprosto – FISTIK.

U subotu, 12. 6. 2021. godine sa početkom u 19:30 sati, na sceni NPS bit će održan koncert “Glas i ples” u izvedbi članova Opere i Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo. Na programu su solo pjesme za glas i klavir, domaćih kompozitora Asima Horozića, Ranka Rihtmana, Đele Jusića, Darija Vučića, Tonija Toplana, Petra Konjovića, Marka Tajčevića i Milana Prebande. Balet NPS izvest će najljepše numere iz bosanskohercegovačke opere „Hasanaginica“, baleta “Omer i Merima” i “Katarina, bosanska kraljica”.

Rezervacije ulaznica možete izvršiti, online: www.nps,
putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com,
telefonskim putem na broj: 033 221 682
Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.