mostar

Fondacija Slipičević dodjeljuje nagrade za 2021.

Dodjela nagrada Slipicevic 2019

Fondacija Slipičević i ove će godine, po treći put, dodijeliti plaketu “Nijaz Slipičević” kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete za 2021. godinu je Salko Pezo, akademski slikar i istaknuti kulturni radnik, za dugogodišnji doprinos razvoju mostarske kulture

Dodjela nagrada “Nijaz Slipičević 2021” održat će se u ponedjeljak, 20. rujna u Centru za kulturu Mostar u 19 sati, a svečanost će pratiti prikladan zabavni program uz nastup Elvedina Delića i Saše Đermanovića te Mostarskih mažoretkinja.

I ove godine Mostarci su putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada “Nijaz Slipičević”, koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima za ostvarene značajne rezultate u oblastima kojima se bave.

Glasalo se preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dvije runde. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su sa skoro 2200 glasova odabrali između šest nominiranih, priopćeno je iz Fondacije Slipičević.

Prvu nagradu “Nijaz Slipičević” osvojio je Jasmin Trnovac, kondicioni trener FK Velež i plivačice Lane Pudar, za dovođenje mostarskih sportista u formu da pronose slavu Mostara na najvišoj razini – u europskim takmičenjima i na Olimpijskim igrama.

Drugu nagradu “Nijaz Slipičević” osvojio je Elvir Šendro, mladi profesionalni bokser iz Mostara koji niže pobjede nokautom na svjetskoj sceni, ponos Bokserskog kluba Mostar i reprezentativac BiH s rezultatima u olimpijskom boksu – za nastavak svijetle tradicije mostarskog boksa.

Treću nagradu “Nijaz Slipičević” osvojile su Mostarske mažoretkinje, višestruke državne prvakinje, pobjednice internacionalnih mažoret takmičenja i poznate ambasadorice grada Mostara u Europi i svijetu za kontinuiran rad s mladim ljudima i postignute rezultate u proteklih 26 godina djelovanja.

Fondacija Slipičević i ove će godine, po treći put, dodijeliti plaketu “Nijaz Slipičević” kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete za 2021. godinu je Salko Pezo, akademski slikar i istaknuti kulturni radnik, za dugogodišnji doprinos razvoju mostarske kulture.

Građani su pozvani da dođu na dodjelu nagrada. Ulaz je slobodan, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Svi koji ne budu mogli doći, moći će pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević.