Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Autobiografski roman

Frenkijev roman “Koraci” već treći mjesec najtraženiji naslov u Knjiga.ba

koraci_frenkie334

ALEA je vrhunsko štivo u kojem će svaki zaljubljenik u more i avanture, ali i svaki ljubitelj dobre priče, istinski uživati

Autobiografski roman popularnog muzičara Frenkija “Koraci”, koji pokriva period od njegove najranije mladosti do uspona na regionalnoj muzičkoj sceni, već je treći mjesec najtraženiji naslov u najvećoj online knjižari u BiH Knjiga.ba.

Roman je nastajao prethodnih godinu dana, Frenkie ga je ispripovijedao, a zapisao mladi pisac Boris Lalić.

Lista knjižare Knjiga.ba najtraženijih naslova za august je sljedeća: 1. Koraci (Frenkie), 2. Sretna žena, 3. Bogati otac, siromašni otac, 4. PTSP Spomenar, 5. Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu, 6. 48 zakona moći, 7. Sve dok ne svane, 8. Sarajevski John Doe, 9. Budni u pet (i vaš je čitav svet) te 10. Alea.

Iz Knjiga.ba posebno preporučuju:

Knjga Alme Taletović “Sretna žena”, motivacijski je vodič za svaku ženu koja želi da radi na sebi i da živi sretnije. Predstavlja spoj popularne psihologije, nauke i vjere i nastavlja se na prethodnu knjigu “Sretni ljudi”, s tim što aktuelizira tematiku koja čini sastavni život svake žene. U knjizi se nalaze brojne tehnike samopomoići i primjeri afirmacija kako biste sebi pomogle u prevazilaženju teških stanja i emocija te živjele život bolje i kavlitetnije.

Tu je i knjiga Senada Švrake “Alea”. Za kormilom devetmetarske jedrilice ALEA, tuzlanski moreplovac Senad Švraka je prokrstario Mediteran, Crveno more i Indijski okean, kao prvi Bosanac kome je to pošlo za rukom. Od prvih nesigurnih izlazaka na more, savladavanja osnova jedrenja i navigacije, do borbe sa nevremenom na Jadranu, opasnog Crvenog mora, nadmudrivanja sa piratima u Adenskom zalivu i naporne prekookeanske plovidbe koja je brod i kapetana odvela čak do Tajlanda, Senad zanimljivim i pristupačnim stilom vodi čitaoca u egzotični svijet dalekih mora. ALEA je vrhunsko štivo u kojem će svaki zaljubljenik u more i avanture, ali i svaki ljubitelj dobre priče, istinski uživati.

Stotine fotografija sa krstarenja, kao i nekoliko odlomaka iz knjige, dostupni su na Facebook stranici autora i omogućuju uvid u začuđujuće bogatstvo sadržaja opisanog u knjizi, saopćeno je iz Knjiga.ba.