Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Galerija “Aluminij” ugošćuje izložbu “#musthave” Vesne Vuge Sušac

vesnakosti

Izložbu zajednički organiziraju Galerija Aluminij, Rektorat Sveučilišta u Mostaru i FPMOZ Sveučilišta u Mostaru

Galerija ‘Aluminij’ u Mostaru ugostit će 22. novembra izložbu “#musthave”, akademske kiparice Vesne Vuge Sušac.

Po riječima direktora Galerije Darke Juke, autorica se u svojoj igri sa životinjskim kostima, urešenim šljokicama, perlicama, umjetnom kosom, umjetnim lišćem i uopće umjetnim prikazom nestvarne stvarnosti, “snažno obrušava na realnost svojega i našega doba”.

“Vesnino poigravanje s lažnom pozlatom na licima našega društva uvelike je zaintrigiralo svijet likovne kritike, pa su se na ‘#musthave’, u kataloškim tekstovima, redom osvrnuli povjesničar umjetnosti Antun Karaman, prof. književnosti Elvira Peyraud i pjesnik Mirko Božić, dok sami postav u prostoru potpisuju akademski slikar Trpimir Grgić i akademska kiparica Mišela Boras”, priopćeno je iz Galerije “Aluminij”.

Peyraud ističe Vesninu nakanu uznemiravanja publike, premda se ograđuje istaknuvši kako je autoričinu nakanu teško iščitati, jer se ona ne izražava izravno.

On zaključuje kako je ogoljena kost metafora gole istine, odnosno, kako je izložba glamuroznim defileom kostiju, kao život sam.

Izložbu zajednički organiziraju Galerija Aluminij, Rektorat Sveučilišta u Mostaru i FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

Vesna Vuga Sušac rođena je 1976. godine u Mostaru. Diplomirala je kiparstvo 2000. godine pri ALU Sveučilišta u Mostaru, u klasi prof. Nikole Vučkovića, a poslijediplomski studij završila 2011. pri sarajevskoj ALU, u klasi prof. Mustafe Skopljaka, uz mentorstvo prof. dr. Sadudina Musabegovića. Trenutno pohađa doktorski studij Ars Sacra pri ALU Sveučilišta u Mostaru.

Članica je ULUBiH-a, DHLU-a i ULU En Face. Izlagala je dosad na deset samostalnih i više skupnih i selektivnih izložbi u BiH i tuđinstvu, a dobitnica je i više stručnih nagrada za kiparstvo i za crtež. Živi i stvara u Mostaru.