Kultura

slavonski brod

GKM Vitez apsolutni pobjednik 14. festivala amaterskog kazališta

06/09/2021
Foto: Fena

Vitežanima je tako pripao Gran Prix festivala, nagrada publike za najbolju predstavu, i to s prosječnom ocjenom 4,85 od mogućih 5,0

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez apsolutni je pobjednik 14. festivala amaterskog kazališta u Slavonskom Brodu, a na ovom festivalu viteški kazalištarci nastupili su s predstavom “Put po svijetu”.

Vitežanima je tako pripao Gran Prix festivala, nagrada publike za najbolju predstavu, i to s prosječnom ocjenom 4,85 od mogućih 5,0.

Mišljenje publike podijelio je i stručni žiri, koji je najboljom predstavom festivala proglasio “Put po svijetu”, GKM-a Vitez dodijelivši još tri nagrade Vitežanima, priopćili su iz GKM-a.

Najboljim glumcem festivala proglašen je Bruno Grebenar, nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Ana Gabrić, a nagrada za najbolje adaptirani tekst pripala je Marku Mirkoviću.

“Predstava mladih Vitežana duhovita je, dosjetljiva, razigrana, lucidna, komična igra prošetavanja državama, gradovima, književnim djelima, autohtonim dobrima naroda i tradicionalnim označiteljima prostora i vremena. Iznimna dinamičnost i snažna uvjerljivost likova na pozornici, njihova kolektivna igra, prirodno uklopljene glazbene dionice s dosjetljivim tekstovima samo su dio dobroga u ovoj predstavi”, stoji, između ostalog, u obrazloženju stručnog žirija.

U predstavi igraju Bruno Grebenar, Marko Mirković, Ana Gabrić i Nikola Matković. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Sjajno je bilo, kao i svaki put, nastupiti u Slavonskom Brodu. Presretni smo zbog toga što smo nastavili kontinuitet odličnih nastupa na FAK-u. Raduju nas i osvojene nagrade. Hvala ocjenjivačkom sudu na komplimentima, ali posebno se želim zahvaliti divnoj publici u Slavonskom Brodu, kao i našim dragim prijateljima iz Satiričkog kazališta mladih na gostoprimstvu. Naravno čestitke i ostalim dobitnicima nagrada, kao i ansamblu naše predstave te svim članovima našeg kazališta”, kazao je nakon dodjele nagrada Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM-a Vitez.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.