Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavonski brod

GKM Vitez apsolutni pobjednik 14. festivala amaterskog kazališta

GKM (1)

Vitežanima je tako pripao Gran Prix festivala, nagrada publike za najbolju predstavu, i to s prosječnom ocjenom 4,85 od mogućih 5,0

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez apsolutni je pobjednik 14. festivala amaterskog kazališta u Slavonskom Brodu, a na ovom festivalu viteški kazalištarci nastupili su s predstavom “Put po svijetu”.

Vitežanima je tako pripao Gran Prix festivala, nagrada publike za najbolju predstavu, i to s prosječnom ocjenom 4,85 od mogućih 5,0.

Mišljenje publike podijelio je i stručni žiri, koji je najboljom predstavom festivala proglasio “Put po svijetu”, GKM-a Vitez dodijelivši još tri nagrade Vitežanima, priopćili su iz GKM-a.

Najboljim glumcem festivala proglašen je Bruno Grebenar, nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Ana Gabrić, a nagrada za najbolje adaptirani tekst pripala je Marku Mirkoviću.

“Predstava mladih Vitežana duhovita je, dosjetljiva, razigrana, lucidna, komična igra prošetavanja državama, gradovima, književnim djelima, autohtonim dobrima naroda i tradicionalnim označiteljima prostora i vremena. Iznimna dinamičnost i snažna uvjerljivost likova na pozornici, njihova kolektivna igra, prirodno uklopljene glazbene dionice s dosjetljivim tekstovima samo su dio dobroga u ovoj predstavi”, stoji, između ostalog, u obrazloženju stručnog žirija.

U predstavi igraju Bruno Grebenar, Marko Mirković, Ana Gabrić i Nikola Matković. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Sjajno je bilo, kao i svaki put, nastupiti u Slavonskom Brodu. Presretni smo zbog toga što smo nastavili kontinuitet odličnih nastupa na FAK-u. Raduju nas i osvojene nagrade. Hvala ocjenjivačkom sudu na komplimentima, ali posebno se želim zahvaliti divnoj publici u Slavonskom Brodu, kao i našim dragim prijateljima iz Satiričkog kazališta mladih na gostoprimstvu. Naravno čestitke i ostalim dobitnicima nagrada, kao i ansamblu naše predstave te svim članovima našeg kazališta”, kazao je nakon dodjele nagrada Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM-a Vitez.