mostar

Glumici Aleksandri Belošević “Mala liska” za najbolju glumicu večeri

brak mrak-np

Šesnaesto izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2019” svečano će biti zatvoreno u petak, 26. aprila dodjelom nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića

Glumica Aleksandra Belošević dobitnica je nagrade “Mala liska” za najbolju glumicu/glumca večeri za ulogu u predstavi “Brak mrak” koja je u srijedu izvedena u Narodnom pozorištu u Mostaru u sklopu Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2019”.

Predstava “Brak mrak”, nastala u produkciji Presek Dijagonala i Pozorišta “Slavija” Beograd prema motivima romana “Kako ubiti suprugu i zašto?” i “Kako ubiti supruga i zašto?” Antonia Amuria i u režiji Tee Puharić, ujedno je i pretposljednja izvedba u konkurenciji ovogodišnjeg festivala komedije u Mostaru.

Nagrađena glumica Belošević, u predstavi zajedno s glumcem Jankom Cekićem, u ulogama bračnih terapeuta, gledatelje vješto vode kroz razne razmirice pomažući im da se nasmiju situacijama u kojima se bračni partneri svakodnevno nalaze, ali i da kroz humor prevaziđu sve faze prilagođavanja u zajedničkom životu.

“Prvi put sam u Mostaru i prvi put sam dobila nagradu u životu. Valjda sam zbog toga toliko uzbuđena, jer ovo do sada nisam doživjela, a ovdje jesam, tako da mi je Mostar sad ostao u pamćenju. Ovo je nešto što mi se dosad nije dogodilo u životu, i stvarno mi je prelijepo sve, i Pozorište, i ljudi, i Mostar. Zaista sam oduševljena, te je možda to preneseno na scenu”, izjavila je glumica Belošević.

Predstava “Naši dani” Narodnog pozorišta Republike Srpske posljednja je predstava u konkurenciji ovogodišnjeg festivala “Mostarska liska”, a bit će odigrana večeras u Narodnom pozorištu u Mostaru u 20 sati. Predstava je nastala prema tekstu Željka Stjepanovića, pod redateljskom palicom Juga Radivojevića.

Šesnaesto izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2019” svečano će biti zatvoreno u petak, 26. aprila dodjelom nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića.