Kultura

otvaranje 25. februara

Gostujuća izložba Međunarodnog trijenala grafike u Širkom Brijegu

16/02/2021

Na izložbi u Širokom Brijegu bit će predstavljena djela koja su umjetnici iz 30 zemalja svijeta darovali Franjevačkoj galeriji i muzeju Gorica-Livno

Postavka Drugog međunarodnog trijenala grafike Livno sljedećeg tjedna gostovat će u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu.

Izložba “Multioriginal kao poticaj novim vizualnim istraživanjima” bit će otvorena 25. februara u 19 sati.

Nastavak je to uspješne suradnje između dva franjevačka muzeja u cilju promocije i populariziranja grafičke produkcije i nove grafičke smotre u Bosni i Hercegovini koja je važan iskorak u kontekstu suvremene likovne scene, priopćeno je iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica-Livno.

Na izložbi u Širokom Brijegu bit će predstavljena djela koja su umjetnici iz 30 zemalja svijeta darovali Franjevačkoj galeriji i muzeju Gorica-Livno.

Pristigli radovi na 2. međunarodni trijenale grafike Livno svjedoče kako se propitkivanjem tradicionalnog medija još uvijek mogu donijeti vitalna promišljanja, a istovremeno kako on u kombinaciji sa suvremenim medijem može biti vrlo poticajan u novim vizualnim istraživanjima što pridonosi uvijek aktivnom, plodonosnom i inspirativnom stvaralačkom ozračju, navodi se u priopćenju.

Međunarodni trijenale grafike Livno je pozitivna kulturno-umjetnička inicijativa koju je 2017. godine pokrenuo Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno, kako bi uspostavio platformu koja će promovirati vrijedno grafičko nasljeđe i domaću aktualnu grafičku produkciju u zemlji i svijetu. Ovim projektom je poboljšana međunarodna kulturna suradnja i ostvarena promocija bosanskohercegovačke umjetnosti u međunarodnim krugovima.

Izložba u Širokom Brijegu bit će otvorena do 6. aprila.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.