Kultura

pozorišni komad

Gostujuća predstava “Prah” na Ljetnoj sceni SARTR-a

27/06/2022

Reditelj predstave je Miralem Zubčević, a u predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović

U srijedu 29. juna sa početkom u 21 sat na Ljetnoj sceni SARTR, publika će moći pogledati gostujuću predstavu „Prah“.

Duodrama „Prah“, mađarskog autora Györgya Spiróa, je nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra. Ovaj pozorišni komad opisuje život na rubu egzistencije, materijalne i moralne, jedne „obične“ porodice.

Bračni par se nalazi u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo toga, a prvenstveno sredstava za život. Pisac ih već na samom početku vješto baca u nepoznatu situaciju, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi.
Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Reditelj predstave je Miralem Zubčević, a u predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona 033 664 070, kao i slanjem poruke u inbox Fb stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.