Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mundo Mondo"

Grad Sarajevo najmlađim sugrađanima poklonio predstavu o žičari

Je li to samo san (1)

Predstava je obogaćena muzikom, plesom i humorom, a posebno interesantnom čine je multimedijalni elementi koji se prepliću s radnjom glumaca na sceni koji daju informacije o sarajevskim znamenitostima

Grad Sarajevo nije zaboravio ni svoje najmlađe sugrađane. U partnerstvu s Udruženjem dramskih glumaca “Mundo Mondo”, poklonio im je na Dan grada predstavu “Je li to samo san?” (Priče iz Sarajevske žičare), prenosi Anadolu Agency (AA).

U Domu mladih spremno su ih dočekali glumci Dina Mušanović i Adis Omerović, koji su ih s mnogo energije i ljubavi poveli na bajkovito putovanje žičarom prema tekstu Žanete Trišić – Bajramović. Za režiju, scenografiju, kostime i masku pobrinuo se Mario Drmać.

Predstava je obogaćena muzikom, plesom i humorom, a posebno interesantnom čine je multimedijalni elementi koji se prepliću s radnjom glumaca na sceni koji daju informacije o sarajevskim znamenitostima: Vijećnici, Šeher-Ćehajinoj ćupriji, Zemaljskom muzeju…

Ovoj teatarskoj predstavi prethodio je edukativno-zabavni sadržaj, kojim je, Mario Drmać, na sebi svojstven način, duhovito i veselo, ukazao mališanima na bonton u pozorištu.