Kultura

PEta po redu

Gradski hor Bugojno organizirao Smotru horova

16/06/2019

Uz domaćine manifestacije, u programu su sudjelovali članovi Gradskog ženskog hora iz Bužima, Vokalno-instrumentalnog sastava "Forte“ iz Donjeg Vakufa, Horske sekcije KUD-a "Stari grad Ključ" i Vokalnog ansambla "Srma“ iz Fojnice.

Peta smotra horova u organizaciji Gradskog hora Bugojno održana je sinoć u prisustvu velikog broja poklonika horskog pjevanja iz toga grada.

Uz domaćine manifestacije, u programu su sudjelovali članovi Gradskog ženskog hora iz Bužima, Vokalno-instrumentalnog sastava “Forte“ iz Donjeg Vakufa, Horske sekcije KUD-a “Stari grad Ključ” i Vokalnog ansambla “Srma“ iz Fojnice.

-I na ovaj način mi želimo sačuvati od zaborava tradicionalnu narodnu pjesmu sevdalinku, a na repertoaru su i neke pjesme iz susjednih zemalja. Smotra je bila uspješna, a publika je uživala – kazao je rukovodilac Gradskog hora Bugojno Almir Vrebo.

Zadovoljna nastupom na bugojanskoj smotri horova bila je i članica Vokalnog ansambla “Srma“ iz Fojnice Naira Čehajić.

-Ovdje smo drugi put, lijepo smo dočekani, atmosfera je odlična. Ovakvi susreti su veoma značajni, prvenstveno zbog druženja. Osim toga, zahtijevaju ozbiljnu pripremu, čime se održava rad horova u kontinuitetu – naglasila je.

Slično je Feni kazala Sultanija Mulalić, koja posljednjih godina rukovodi horom iz Bužima.

-Ove smotre nam puno znače, jer stičemo nova iskustva, upoznajemo duge horove i poznanike – zaključila je.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.