GKM

Gradsko kazalište mladih u Vitezu ponovno otvara vrata za publiku

gkm

Od posjetitelja je zatraženo da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, zbog vlastite, ali i sigurnosti svih ostalih

Izvedbom predstave “Čistačice”, Gradsko kazalište mladih (GKM) iz Viteza od petka navečer ponovno otvara vrata za publiku.

– Odlučili smo odmah, prvu večer po prestanku zabrane, odigrati predstavu i pokazati da kultura nije i ne smije biti mrtva – kazao je Feni voditelj GKM Vitez Ivan Sajević.

Sajević je istaknuo da je tijekom protekla dva mjeseca kazalište iz Viteza bilo vrlo aktivno kako bi što spremnije dočekalo publiku.

– Uz kampanju “Ostani doma – Doma je najljepše”, kontinuirano smo radili probe preko Interneta te dodatno animirali više od stotinu naših članova kako bi što spremniji dočekali dopuštenje za rad kazališta. Presretni smo zbog ponovnog susreta s našom publikom, a i iznimno ponosni na našu kazališnu obitelj i kazalište koje je izraslo u istinsku kulturnu instituciju – kazao je on.

Iz GKM-a Vitez podsjetili su da dosadašnja naredba Federalnog kriznog štaba, kojom je, zbog širenja korona virusa, privremeno bio obustavljen rad kazališta, od danas nije na snazi.

– S obzirom na donesenu novu, dopunjenu naredbu, s primjenom do 30. svibnja, kojom se dopušta javno okupljanje u zatvorenom prostoru uz osiguranje deset metara četvornih prostora po osobi i poštivanje epidemioloških mjera, naglašavamo kako će večerašnjoj predstavi moći nazočiti maksimalno 40 osoba – naveli su.

Od posjetitelja je zatraženo da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, zbog vlastite, ali i sigurnosti svih ostalih.