Kultura

BKC TK

Gradsko pozorište Živinice i “Gospođa ministarka” 17. novembra u Tuzli

12/11/2020

Ulaz je besplatan, a zbog trenutne higijensko-epidemiološke situacije ograničen je broj posjetitelja

U utorak, 17. novembra/studenog u 19.30 sati u JU BKC TK u Tuzli stiže Gradsko pozorište Živinice – UG Scena, sa svojom predstavom Gospođa ministarka, koja je premijerno izvedena u martu ove godine.

Radi se o poznatom pozorišnom djelu, autora Branislava Nušića, za koje je adaptaciju i režiju uradio doajen živiničkog glumišta Murat Hasanagić.

Predstava, koja spada u red najvažnijih projekata Gradskog pozorišta Živinice, koje kroz različite oblike organizacije egzistira više od četiri decenije, poklon je ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Tuzli i Bosanskom kulturnom centru TK-a.

Predstava je dio tradicionalne manifestacije „Dani BKC TK-a“ u okviru koje se publici i ove godine, u specifičnim uslovima, nudi široka lepezu događaja koji obogaćuju kulturnu scenu Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Ulaz je besplatan, a zbog trenutne higijensko-epidemiološke situacije ograničen je broj posjetitelja koji se o načinu rezervacije ulaznica mogu informisati u marketing službi JU BC TK, na broj telefona 035 311 070.

Predstava: Gospođa ministarka

Autor: Branislav Nušić. Režija: Murat Hasanagić. Asistent režije: Emir Ibrahimović.

Uloge: Remira Osmanović- ŽIVKA, Elmir Krivalić-ČEDA UROŠEVIĆ, Marcela Tadić-DARA, Murat Hasanagić/Suad Avdagić-PERA, Marinko Mišić-UJKA VASA, Emir Ibrahimović- DR. NINKOVIĆ, Armina Ramić- ANKA, Ermin Smajić-RISTA TODOROVIĆ, Adi Glavinić/Selver Sarajlić-RAKA, Amila Avdagić- SAVKA, Irma Ćatović -NATA.

Scenografija i kostimografija: Suad Avdagić. Scensko svjetlo i ton: Adi Glavinić. Tehnička ekipa: Šekib Nukić, Samir Mustafić, Mirsad Šehić.

Gradsko pozorište Živinice:

Osnovano je 1974. godine. Nešto više od 350 glumaca je igralo u predstavamo koje je pripremilo živiničko pozorište u prethodnih 40 godina. Tokom svog postojanja izvedeno je više od 100 premijera i približno 700 repriza. Po statističkim podacima, predstave ovog pozorišta je vidjelo nešto više od 250 hiljada ljudi. Gradsko pozorište Živinice je igralo u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, ali i izvan granica bivše države. Zahvaljujući pozorištu Živinice su također postale poznate kao i „festivalski grad“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.